Hjemmelavede Hotdogs - Sådan gør du!

Hjemmelavede Hotdogs - Sådan gør du!

Torsdag d. 14/07 valgte mandelogen at lave det vi selv kalder for verdens bedste hotdog. Selvfølgelig skal alt i denne sammenhæng være hjemmelavet helt fra bunden af og i denne artikel vil vi give jer opskriften på hvordan sådan en hotdog skrues sammen. Man kan lave forskellige typer hotdogs lige fra mexicanske med salsa og jalapeneos til julehotdogs med rødkål og medister. Vi valgte dog at lave en helt traditionel hotdog med pølse, remoulade, ketchup, agurkesalat og ristede løg. Vi var selv meget begejstrede for resultatet, og noget af det bedste ved at lave dem selv, i stedet for de slatne hotdogs, du får på en grillbar, er at de faktisk kan komme til at udgøre et solidt og fornuftigt måltid uden at være alt for usunde.

Brød


  • Hvedemel.
  • Grahamsmel.
  • Gær.
  • Mælk.
  • Vand.
  • Æg.
  • Olie.

Brødet skal selvfølgelig bages fra bunden. Grahamsmelet gør at brødet bliver en smule grovere og giver lidt ekstra smag. Det er vigtigt at brødene får lov at hæve i lang tid så de bliver store og luftige. Ellers kommer de til at blive alt for solide og kommer til at kvæle smagen af pølsen mm. Lav boller af ca 100g og rul dem ud til små pølser og pensel dem med æg så de får en flot gylden farve når de kommer i ovnen.

 

 

Agurkesalat


  • Agurk
  • Eddike
  • Salt
  • Sukker

Skær agurkerne i meget tynde strimler. Brug evt. en gammeldags kartoffelskræller eller et rivejern. Smid dem i en skål med eddike og drys med salt og en smule sukker. Lad det trække i minimum en halv times tid. Derefter kan de godt bruges, men de har selvfølgelig godt af at stå længere. Stil dem i køleskabet.

 

Ketchup


  • 1 dåse flåede tomater.
  • Ca. 300 gram frisk tomater uden kerner.
  • 1 stort æble.
  • 2 små løg.
  • 3-4 fed hvidløg.
  • 1 rød peber.
  • Vineddike/æbleeddike – efter smag ca. 1 dl.
  • Rørsukkersirup – efter smag ca. 100 gram.
  • Kanel.
  • Allehånde.
  • Nelliker.
  • Ingefær.
  • Olivenolie.
  • Salt og peber.

Hak æbler, hvidløg, rødløg og peber og smid dem i en gryde med olie og sauter dem et par min. Tilsæt herefter resten af ingredienserne, og lad det hele koge ca. en halv til en hel time. Det er vigtigt at lade det koge meget ind, for at få den rigtige konsistens. Når du syntes konsistensen er god, blender du blandingen til en ensartet masse. Hvis ketchuppen ikke har tyk nok, kan du lade den koge ydereligere ind efter massen er blendet. Dog er det meget vigtigt at gøre dette under låg, da det ellers vil sprøjte en del. Stil den på køl til den skal bruges.

Remoulade

  • Smagsneutral olie (rapsolie, vindruekerne olie m.m.)
  • Pasteuriserede æggeblommer
  • Revet løg
  • Syltet agurk
  • Kapers
  • Sennep
  • Vin eddike
  • Salt
  • Peber
  • Estragon

Lav først hjemmelavet mayonaise af æg og olie. Tilsæt derefter alle de andre ingredienser og rør rundt som på billedet nedenunder. Man kan justere de forskellige ingredienser efter smag.

Ristede løg

Hak løgene til bitte små stumper. Det er svært at få dem rigtigt sprøde hvis de er for store. Lav små portioner ad gangen og smid dem i en si. Vend løgene i lidt mel i sien og flyt derefter siden over kogende olie. Processen tilsvarer en frituregryde, så hvis du har sådan en kan den også bruges. Tilsæt gerne lidt salt efterfølgende for at trække olien ud af dem så de bliver ekstra sprøde.

Vi har desværre ikke selv lavet sennep og pølse. Sennep er ikke sværere at lave end de andre ingredienser. Det var blot et spørgsmål om overskud i forhold til alle de ting vi i forvejen skulle lave. Pølsen kan du også selv lave hvis du har en pølsestopper. Vi valgte at købe nogle gode pølser nede fra slagteren i stedet. Det er alligevel en stor forbedring i forhold til kogte røde pølser fra Gøl. Bon appetite!

 

Følg os på facebook

Søg på Mandelogen

Følg os her