Anmeldelse af Mortens Kro

I anledning af efterårs ferien, havde Nordjyske fordele lanceret et tilbud sammen med flere gourmet restauranter i Nordjylland, hvor man for en fast pris på 220,- kr. får 3 faste retter. Sådan et godt tilbud går ikke forbi mandelogens næse, og torsdag d. 20 oktober valgte tre af logens medlemmer at besøge Mortens kro. Her bestod den i forvejen valgte menu af følgende retter:

Forret: Økologisk ørredfilet fra Thy, letrøget og pocheret. Serveret med hyben-/æblekompot, små salater, ristet maltrugbrød og creme af brændt hø.

Hovedret: Grydestegt dansk vildand serveret med syltede tyttebær, waldorfsalat, brunede kartofler og flødevildtsauce.

Dessert: Lakridsmarengs lagt sammen med grøn æblesorbet og hvid chokolade-/lakridsparfait, pyntet med lakridscreme, æblegelé og tørret æble.

Vi havde bestilt bord til 20.30, og ved ankomst opdagede vi at vi ikke var de eneste der havde benyttet os af tilbuddet. Mortens kro var fyldt til randen, og der var en utrolig hyggelig og summende atmosfære. Allerede fra starten var indtrykket godt.

Forventningerne til aftenen var høje, selvsagt da Mortens Kro har et vist ry i det Nordjyske kulturliv.

Vi blev placeret ved et hyggeligt bord i hjørnet hvor vi, selvom vi sad i en fyldt restaurant, følte os alene. Med det samme (måske endda lidt for hurtigt, da vi manglede tredje mand), var tjeneren på plads ved bordet for at tage imod drikkevarer bestilling. Da vi ville vente på tredje manden, trak han pænt tilbage, for kort herefter at vende tilbage med vand og brød. Vi valgte at bestille en flaske chilensk rødvin som de havde ekstra ordinært på kortet i forbindelse med tilbuddet. Vinen var en meget simpel og ikke særlig kompleks vin, men god til prisen (248,-).

Første ret ankom efter kort ventetid, og præsenterede sig godt på tallerkenen. Den røgede og porcerede ørred fillet, var perfekt tilberedt og havde en tilpas mængde af rød. Tilbehøret spillede rigtigt godt sammen med ørreden, og retten var alt i alt gennemført.

Desværre er der forringet billedkvalitet pga. det dæmpede lys på restauranten.

Efter et lille stykke tid, kom hovedretten til bordet. Først kom der en tallerken med and, tyttebær og waldorfsalat, hvorefter de brunede kartofler og flødevildt saucen kom ind separat. Vi var alle spændte på at smage denne klassiker tilberedt af en så anerkendt restaurant. Retten var nydeligt anrettet, og det hele virkede til at gå op i en højere enhed. Anden var dog efter vores mening for tør, og saucen hertil hjalp ikke vitterlig på det. Men smagsnuancerne i retten, var rigtig gode og retten blev godkendt hele vejen rundt.

Desserten var ved første øjekast ikke så nydeligt anrettet som de to foregående retter, men førstehåndsindtrykket fik hurtigt mindre betydning. Retten var en klar vinder i løbet af aftenen, og det smagte himmelsk. Den grønne æblesorbet, smagte af friske og saftige æbler og var utrolig lækker. Lakridscremen og marengsen smage kraftigt igennem af lakrids, og spillede godt sammen med det syrlige i form af æble sorbeten. Dog levede beskrivelsen af retten ikke op til hvad retten var, da selve opbygningen ikke matchede beskrivelsen. Men dette faldt i baggrunden med den lækre smag.

Alt i alt var selskabet godt tilfreds med aftenen. Prisen var mere end godkendt, og maden ligeså. Det var en rigtig god mulighed for at snuse til hvad et gourmet køkken af den kaliber kan præstere for folk med knap så mange midler. Vi vil helt sikkert vende tilbage, for næste gang at få den helt store menu, og Aalborg kan helt klart være stolt af at huse en restaurant som Mortens kro. Oplevelsen får 5 ud af 6 suits.

Følg os på facebook

Søg på Mandelogen

Følg os her